Karcagra kerül Szőcs Géza Életkertje

-

Hamarosan hazatér a Milánóból a magyar pavilon, amit 2017-től Karcagon építenek fel újra. A sámándobra hasonlító Életkertet novemberben le akarta foglalni az olasz kivitelező, mivel állításuk szerint a magyar fél nem fizette ki az egymillió eurós munkadíjat. A zárolást végül feloldották, így kerülhet haza az építmény.


Szőcs Géza az MTI-nek arról beszélt, a pavilonnal kapcsolatban elszámolási vitájuk volt az olasz kivitelezővel, ez azonban perig sem jutott el, mert az olasz cégnek az épületre vonatkozó lefoglalási kérelmét a milánói bíróság visszautasította.


„Megpróbáltunk a lehető leggondosabban bánni a magyar adófizetők pénzével, és utánanéztünk, miért mennyivel tartozunk” - hangsúlyozta. Az olasz kivitelező azért akarta lefoglalni az épületet, mert állítása szerint a magyar fél az egymillió eurós munkadíjnak csak kétharmadát fizette ki.

A kormány döntése értelmében 2017-től Karcagra kerül az Életkert nevű építmény, amelyet Milánóban jövőre bontanak le. Szőcs Géza az MTI-nek elmondta, hogy bruttó 5-6 milliárd forint közötti összeget költöttek a terveztetéstől a hazahozatalig a pavilonra és az expo programjaira.