Kárász Róbert elmesélte, hogyan tovább a TV2 után

Forrás: TV2 Sajtószoba

-

A televíziós műsorvezető már akkor megalapozta a jövőjét, amikor még a Mokkában dolgozott. Kárász Róbert erről a Mandinernek nyilatkozott.


A médiaszemélyiség az Ezer Lámpás Éjszakája Program sikeres beindítása után a Fogadj Örökbe Egy Macit alapítványon keresztül létrehozta Magyarország egyik legnagyobb, fogyatékosokat foglalkoztató munkahelyét, a Premier Kultcafét.


„Délután 3-kor közös megegyezéssel léptem ki a TV2-ből, két órával később pedig Törőcsik Marival és az alapítványunkkal adtuk át a mozitermünket a fogyatékosságbarát munkahelyünkön” – nyilatkozta Kárász Róbert a Mandinernek.

A kultcafénak a Vörösmarty Mozi épületét szemelte ki a tévés, amelyet 2015 elején szerzett meg, miután beadott egy koncepciót a tulajdonos Fővárosi Önkormányzatnak. Bár az induláskor csak 20 millió forintjuk volt, a tervezőirodák melléjük álltak, és megszerezték a finanszírozás hiányzó részét.

A műsorvezető segítséget kapott a Salva Vita Alapítványtól is, amely munkaerő-közvetítéssel – főleg autisták, értelmi sérültek és megváltozott munkaképességűek elhelyezésével – foglalkozik. Bejárták a helyszínt, kiválasztották a feladatokra alkalmas személyeket, tréningezték őket.

Kárász Róbert rengeteg kulturális programnak szeretne itt helyet adni, a megnyitón például Röhrig Géza olvasta fel legújabb verseit. Ezenkívül napi kétszer művészfilmeket vetítenek a moziteremben, irodalmi és komolyzenei esteket rendeznek.