Karácsonyi hangulat a Serie B-ben: 10 sárga, 4 piros, egy verekedés

Fotó: Getty Images / Paolo Bruno

-

Egy meccset rendeztek december 24-én az olasz másodosztályban, azt sem kellett volna. Vagy a 85. percben le kellett volna fújni.


Az olasz másodosztályú focibajnokság, a Serie B 20. fordulójában a listavezető Cagliari a kiesés elől menekülő Salernitana vendége volt. A papírforma sima vendéggyőzelem, az ünnep közelsége pedig sportszerű mérkőzés ígéretét hordozta magában. Előbbi még csak-csak be is jött, utóbbiból azonban semmi sem lett. Luca Pairetto játékvezető ugyanis nem kevesebb, mint tíz sárga és négy piros lapot osztott ki, utóbbiakat azt követően, hogy a vendégek kolumbiai támadója, Andrés Tello belőtte a Cagliari második gólját, majd úgy látta jónak, hogy a hazai szurkolók előtt lejtsen győzelmi táncot.


Nem ott kellett volna...


A salernóiak ezt persze nehezen viselték, rátámadtak a kolumbiaira, az indulatokat végül csak piros lapokkal sikerült megfékezni, melyek közül egy a gólszerzőnek jutott. Így szép színes lett a mérkőzés jegyzőkönyve:Apró érdekesség, hogy Pairetto játékvezetőnek és a Salernitanának már volt egy hasonlóan viharos „randevúja”: október 2-án a Crotone elleni 4-0-s vereség alkalmával kilenc sárga és egy piros lap talált gazdára.