Karácsony előtt kiutalják a januári támogatásokat

-

A rászoruló gyerekeknek a szünidőben is biztosítanak ingyenes étkeztetést.


Még karácsony előtt megkapják a jogosultak a januárban esedékes családtámogatásokat, a családi pótlékot, a gyermekgondozást segítő ellátást (gyes) és a gyermeknevelési támogatást (gyet) – mondta Novák Katalin. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint a posta december 15-én kezdi feldolgozni az összegeket, az utalások pedig december 20-tól érkeznek a számlákra. Így legkésőbb december 22-re mind az 1,1 millió jogosult családhoz eljutnak a támogatások.

Az előrehozott kifizetés egy kétgyerekes családnak akár 50 ezer forint többletet is jelenthet decemberben, egy háromgyerekes család esetében pedig, ha az egyik szülő még otthon van a kisgyerekkel, akár 75 ezer forintot meghaladó plusz támogatás is érkezhet – mondta az államtitkár. Az előrehozott kifizetéssel szeretné segíteni a kormány a karácsonyi készülődést és hozzájárulni ahhoz, hogy békében teljenek az ünnepek – mondta Novák.

Az államtitkár azt mondta, hogy a rászoruló gyerekeknek ingyenes szünidei étkeztetést is biztosítanak. Ezt már minden iskolai szünetben biztosítaniuk kell az önkormányzatoknak a rászoruló gyerekeknek, ha a szülők ezt igénylik a jegyzőnél.