Káoszt okozott a budapesti közlekedésben a vihar

Forrás: Facebook/Országos Széchenyi Könyvtár

-

Nem csak a Libegő és a hajójáratok álltak le, de a 4-es, a 6-os, a 19-es, a 41-es, a 28-as, és a 37-es villamosok is.


A 4-es és a 6-os villamosok a Jászai Mari tér és a Széll Kálmán tér között nem közlekednek, pótlóbuszokkal közlekedhetnek az utasok - írja a BKK Info. Szintén a II. kerületben a Széll Kálmán tér és a Szent Lukács gyógyfürdő között nem jár a 17-es villamos.
A budai rakpartokat is érinti a vihar, a 19-es és a 41-es villamosok itt egyáltalán nem közlekednek, tehát a fonódó villamoshálózat "gerince" is leállt. A lezárás a Rudas Gyógyfürdőtől egészen a Bécsi út/Vörösvári út végállomásig érvényes, a 109-es buszt ajánlja a villamos helyett a BKK.
Kőbányán is leálltak a villamosok. A Kada utca és a Sörgyár között nem jár a 28A és a 37-es villamos.További változások

Este 6 óra után a trolibuszok és a Szentendrei HÉV is leállásra kényszerültek. A Batthyány tér és a Szentlélek tér között nem közlekedik a HÉV, a 70-es troli pedig nem tud a Városligeten átmenni, ezért terelve közlekedik. A 72-es, a 74-es, a 74A, a 81-es és a 83-as trolibuszok ritkábban, és késéssel közlekednek.
A budai közlekedés nem csak a rakparton állt le: az 56-os villamos Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között nem jár.


Az óvóda sem úszta meg

A Pest megyei Péterin, a Petőfi Sándor utcában elöntött egy óvodát a víz. Először az udvaron hömpölygött az esővíz, aztán befolyt az épületbe is - mondta Csámpai Attila, a Katasztrófavédelem szóvivője. A szülők nem tudtak bemenni a gyerekeikért, ezért kihívták a tűzoltókat. Az ablakon keresztül mentették ki a gyerekeket az elárasztott épületből, mielőtt megkezdték a szivattyúzást. Homokzsákokat is elhelyeztek az épület körül, hogy nagyobb kár ne keletkezzen. Péterin több utcában és a házak udvarain is áll a víz.


A déli kerületeken kívül mindenhol nagy a fennakadás

A Nyugati pályaudvar és Vác között közlekedő vonatok késnek, a 3-as villamos pedig csak a pesterzsébeti és a ferencvárosi szakaszon közlekedik, az Ecseri úttól a Mexikói útig nem.
A H5-ös hév és a hajójáratok már újraindultak, a teljes helyreállításig viszont még órákra van szükség. Jellemzően a dél-budapesti kerületeket érintette kevésbé a vihar, Budafokon, Csepelen, Soroksáron és Pesterzsébeten hat óra után nem sokkal meg is szűnt az eső.
Budapest többi része viszont elázott: az MTI szerint Óbudán a Béke téren térdig érő vízben gázolnak az emberek, a BKK pedig a Széll Kálmán tér és a Hűvösvölgy kerülésére hívja fel a figyelmet.


Sülysápnál ömlik az iszap

Lezárták a 31-es főutat Sülysápnál, mert a víz és az iszap az útra folyt. A forgalmat Péteri és Gomba felé terelik - írja a police.hu.
Az MTI frissítése szerint a II. kerületi Lövőház utcában és a III. kerületi Lajos utcában is áll a víz. A Westend bevásárlóközpontba is befolyt az eső.