Káosz volt Ferihegyen, órákig nem indultak járatok

-


Hajnalban elromlott az informatikai rendszer a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, a reptér lebénult. Órákig nem indultak járatok, először fél 7-kor ígérték, hogy fejleményekkel jelentkeznek, de a hibát addigra még nem sikerült elhárítani. A reptéren feltorlódtak az utasok.

A lenti kép 4.45-kor készült, innen van. A fennakadás az érkező járatokat nem befolyásolta. Az utasokat negyed nyolckor tájkoztatták hangosbeszélőn a problémáról először. A reptér honlapján voltak láthatók az elakadásban érintett járatok, de a helyszínen az információközlés folyamatosan akadozott és pontatlan volt.

Fél 9 körül újraindult a poggyászkezelő rendszer, amely a problémát okozta. Az elmúlt órákban sok járat nem indult el (több még mindig nem indult el), sok késve indult, de volt olyan is, amely végül nem várta meg az utasait, akik a poggyászaikra vártak, illetve olyan utas is, aki a poggyásza nélkül utazott inkább.

Az utasfelvétel jelenleg folyamatban van, nem minden járatnál írták egyelőre ki az új indulási időpontot. Az Index szerint a reptéri büféseknek jó a forgalma. Továbbra is elég nagy a felfordulás a helyszínen, bár fokozatosan igyekeznek úrrá lenni rajta.

10 órára látszólag visszaállt a rend, a helyszni tudósítónk szerint már nem sok minden látszik a reggeli zűrzavarból.