Kantáék megszórták a Diósgyőrt, megvannak a Vasas első pontjai

-

Az NB I szombat kora esti meccsein az MTK 5–0–ra verte a DVTK–t, a Paks 3–1–re a Honvédot, a Vasas 2–0–ra a Békéscsabát, egyedül az Újpest–Puskás lett döntetlen.


OTP Bank Liga, 4. forduló:
MTK Budapest-Diósgyőri VTK 5-0 (2-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 831 néző, v: Erdős
gól: Kanta (11., 90.- utóbbi 11-esből), Vadnai (30.), Hrepka (59.), Ramos (73.)
kiállítva: Kovács G. (56.), Antal (88.)

Kanta József egy jól eltalált szabadrúgásból szerzett vezetést, majd a lendületben maradó MTK Vadnai szerencsés góljával növelte az előnyét. A DVTK a fordulás után tíz percig tudott valódi ellenfél maradni, az 56. percben ugyanis emberhátrányba került, három perccel később pedig az MTK megszerezte a harmadik gólját, s ezzel eldöntötte a mérkőzést. A hátralévő időben még két MTK-gólt és még egy diósgyőri kiállítást láthattak a nézők.


Paksi FC-Budapest Honvéd 3-1 (2-0)
Paks, 1523 néző, v: Bognár
gól: Szabó J. (16.), Balázs Zs. (39., 63.), illetve Ignjatovic (89.)

A hazaiak bő negyedóra és egy szöglet után megszerezték a vezető gólt. Ezután a Honvéd játéka vált támadóbbá, ám elpuskázta a helyzeteit, ez pedig közmondásosan megbosszulta magát: alig több mint öt perccel a félidő vége előtt megduplázta előnyét a Paks. Fordulás után a Kispest kapufát, a Paks újabb gólt lőtt, ezzel el is dőlt a meccs, bár a Honvéd még szépített a végén.


Békéscsaba 1912 Előre-Vasas 0-2 (0-0)
Békéscsaba, 3000 néző, v.: Szabó Zs.
gól: Remili (52.), Novák (57.)
piros lap: Borbély (86.)

Az első félidőben a vendégek uralták a találkozót, kapufát is rúgtak. A békéscsabaiak dolgát nehezítette, hogy a játékrész közepén kényszerűségből cserélniük is kellett. A szünet a Vasas öt percen belül kétszer is eredményes volt, s ezzel tulajdonképpen eldöntötte a három pont sorsát. A hazaiak ugyan a folytatásban mindent megtettek a gólszerzésért, ám a Vasas biztosan őrizte előnyét, s begyűjtötte első pontjait.


Újpest-Puskás Akadémia 2-2 (1-2)
Szusza Ferenc Stadion, 3060 néző, v: Pintér
gól: Perovic (34.), Bardhi (91.), illetve Sallai (45.), Heris (öngól, 45.)

Az első félidő túlnyomó részében az Újpest irányította a játékot, több helyzetet dolgozott ki, mint riválisa, de a kapuba csak a 34. percben sikerült betalálnia. A játékrész végéhez érve, bár semmi nem utalt előzetesen erre, komoly fordulat következett: a Puskás Akadémia két támadásból kétszer volt eredményes, igaz, a második találatnál az újpesti védőről, Jonathan Herisről pattant a labda a hazaiak kapujába. A vendégek az energiájuk túlnyomó részét az eredmény megtartására fordították. A Puskás Akadémia győzelme csupán néhány percen múlt, a lila-fehérek ugyanis addig erőltették a támadásokat, amíg a 91. percben betaláltak, így egy pontot otthon tudtak tartani.