Kansasban kizavarnák a törvényhozás épületéből a miniszoknyát

Forrás: Archives du 7eme Art

-

Az amerikai Kansas állam egyik szenátora új öltözködési szabályok bevezetését javasolja. A törvényhozásban vagy a törvényhozás bármelyik bizottsága előtt megjelenő nőknek nem lenne szabad miniszoknyát és mélyen kivágott blúzt viselniük.


Mitch Holmes, a kansasi törvényhozás választási és etikai bizottságának republikánus elnöke szerint a mélyen kivágott blúz vagy pulóver „provokatív, és elvonja mások figyelmét”.

A szenátor a saját bizottsága előtt megjelenő nőknek írná elő az öltözködési szabályokat, ugyanakkor a férfiaknak semmiféle előírásnak nem kell megfelelniük.

„Mondhatta volna egyszerűen csak azt, hogy megfelelő öltözékben kell megjelenni, anélkül, hogy külön kitért volna a nők öltözködésére” – kommentálta a Kansas City Star című lapban a vitát Holmes egyik republikánus kollégája, Stephanie Clayton.

Kansas nem az egyetlen szövetségi állam, ahol öltözködési szabályokat vezettek be a törvényhozásban a nők számára. Montanában tavaly január óta tilos a miniszoknya és a túlontúl mélynek ítélt dekoltázs a törvényhozás épületében, Wyomingban pedig egy esztendővel korábban vezették be ugyanezt az intézkedést.