„Kansas City szeret téged” – üzenik a drukkerek Németh Krisztiánnak

-

Habár csapata számára befejeződött a bajnokság, a magyar csatár góllal búcsúzott, a drukkerek szeretete pedig elárasztja a Facebook-oldalát.


„Nem hiszem el ezt a meccset... A legidegőrlőbb, amit valaha játszottam” – tette ki Facebook-oldalára az eredmény kíséretében a Portland Timbers–Sporting Kanasas City-mérkőzés eredményét Németh Krisztián. Csapata, a Sporting a rendes játékidőben elért 1-1, majd a hosszabbítást követő 2-2 (az SKC vezető gólját Németh rúgta) után egy 11 körös szétlövésben maradt alul 7-6-ra, és ezzel véget is ért az idényük.


I can't belive that game... The most thrilling match I have ever played. #PORvSKC 2-2 (7-6)Hihetetlen meccs volt... Soha Ilyet még nem éltem át.

Posted by Krisztián Németh official on Thursday, October 29, 2015

A Sporting hivatalos oldala is méltatja, és egyértelműen a mérkőzés legjobb kansasi játékosának tartja.

Mint írják, a Sportingot az első félidőben lefocizta a Portland, a kapura lövések aránya 8-2 volt a hazaiak javára, és a vendégek mindkét lövése az egyedüliként értékelhető aktivitást mutató Németh nevéhez fűződött. Első lövését a 15. percben a hazai védők blokkolták, a 28. percben pedig Kwarasey kapus hárította a tizenhatoson kívülről eleresztett lövését.

„A második félidő első helyzete is Németh révén alakult ki, aki az alapvonalnál megverte védőjét, majd Dom Dwyert hozta lövőhelyzetbe” – írja a sportingkc.com.

A rendes játékidő 87. percében egyenlítő kansasiak a hosszabbításban a vezetést is megszerezték. „Németh, aki fantasztikus gólt lőtt (azt a bizonyos szólót) a csapat legutóbbi portlandi fellépésén, újra főszereplő lett a döntő pillanatban, amikor világklasszis befejezéssel talált a kapuba a 96. percben. Első labdaérintésével becsapta George Fochive-et, majd a másodikkal a kapu hosszú felső sarkába bombázott” – dicséri a szerző a magyar csatárt. Majd kiemeli, hogy Németh mindhárom idei sorozatban (alapszakasz, US Open Cup és az MLS Cup néven futó rájátszás) szerzett gólt, és összesen 16 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.A szurkolók pedig nem győznek elég hálásak lenni az első amerikai szezonjában a csapatot kupagyőzelemhez segítő magyar csatárnak, aki a sorozat gólkirálya lett, és a döntőben is betalált.

„Mindent megtettél, amit csak lehetett! Fel a fejjel, haver! Találkozunk a következő szezonban, amikor visszahozzuk a kupát Kansas Citybe!”

„Csodálatos gólt lőttél ma este is. Főszereped volt a szezon sikereiben. Köszönjük a kemény munkádat és az elhivatottságodat!”

„Fel a fejjel, fantasztikus meccsed és szezonod volt! Kansas City szeret téged!”

„Hihetetlen volt a teljesítményed, és elképesztő volt látni, ahogy játszol a pályán. Köszönöm!”

„Pokolian nagy meccs, és pokolian nagy szezon! Fantasztikus volt látni a benned lakozó szupersztárt!”

Hogy mennyire megszerették a magyar 9-est, jól mutatja, hogy az amerikai drukkerek közül már többen is azt latolgatják, hogy milyen poszton fog játszani jövőre, és többen is akadnak, akik már a válogatott menetrendjével is tisztában vannak, és sok sikert kívánnak Némethnek a Norvégia elleni meccsekre.