Kanadai kormányzati honlapokra csapott le az Anonymous

-

Kibertámadás bénította meg szerdán órákon át a kanadai kormány több weboldalát, akciójával az Anonymous csoport az ország új terrorellenes törvénye ellen akart tiltakozni.


A hackerek egyebek közt támadták a kanadai szenátus, az ipari és a közmunka minisztérium internetes oldalait, valamint a kormányzati ügyfélszolgálati oldalakat. „Megerősíthetem, hogy kibertámadást intéztek a kormányzati honlapok ellen" - írta a Twitteren Tony Clement, a Kincstári Tanács elnöke.A támadást az Anonymous internetes kalózcsoport vállalta, hangsúlyozva, hogy akciójával tiltakozni kívánt az új terrorellenes törvény ellen, amely jelentősen kiszélesítette a kanadai titkosszolgálatok jogköreit, mindenfajta független felügyelet nélkül.

A C-51-es törvény az Anonymous hackerei szerint sérti a kanadaiak szabadságjogait, és emellett „a kisebbségi csoportok és másként gondolkodók ellen irányul".„Kiárusíthatják-e a magánéletünket a biztonság nevében?" - kérdezte egy elektronikusan eltorzított hang az Anonymous-csoport által a közösségi oldalakra feltett videoüzenetben.