Kanadába menekülnének Trump elől az ijedős amerikaiak

Fotó: Getty Images / Christopher Furlong

-

Donald Trumpot a szuperkedd sem tudta megállítani, a hír hatására rengetegen kerestek rá a Google-ban, hogyan lehetne Kanadába települni.


A rendkívül megosztó jelenségnek számító milliárdos a keddi szavazáson hét amerikai államot is elvitt, és ezzel már csaknem biztosra vehető, hogy ő lesz a republikánusok jelöltje az elnökválasztáson. A Google egyik adattudósa, Simon Rogers tweetelte ki, hogy a választási hírek utáni órákban 350 százalékkal ugrott meg a "Hogyan költözhetnék Kanadába?" szövegű keresések száma.


Éjfélre aztán 1.150 százalékig emelkedett, de az egyéb, hasonló jellegű keresések száma is érezhetően megugrott. A keresések többsége ráadásul abból a Massachusetts államból érkezett, ahol Trump földindulásszerű 49 százalékkal nyert. Sőt, kedden éjfél körül még a kanadai kormány bevándorlási feltételeket ismertető honlapját is lelassította a sok érdeklődő a Mashable szerint.

Menekülni persze még ráérnek, hiszen Trumpnak még le kéne győzni a demokrata elnökjelöltet (minden bizonnyal Hillary Clintont) is ahhoz, hogy tényleg fontolgatniuk kelljen az amerikaiaknak a jövőjüket.