Kanada öt perc alatt intézte el a hokiválogatottat

Fotó: MTI/EPA / Anatolij Malcev

-

Az A csoportos hokivébé második körében a címvédő Kanada 7-1-re verte a magyarokat – ebből egy 4-0-s sorozatot öt perc alatt produkált.


Jégkorong, A csoportos vb, B csoport, 2. forduló:

Magyarország–Kanada 1-7 (1-2, 0-4, 0-1)
gól: Bartalis (19.), ill. Scheifele (6.), Perry (11.), Stone (28.), Marchand (30.), Brassard (32.), Matheson (33.), Hall (45.)

A szlovákok elleni 4-1-es vereség után az olimpiai bajnok, vb-címvédő Kanada ellen folytatta a szereplést a vébén a magyar válogatott. A meccs magyar helyzettel indult, ám ettől a juharosok észbe kaptak, és teljesen beszorították a magyarokat. Már az első kanadai emberelőny gólt hozott, majd egy parádés összjáték végén 2-0-ra elhúztak, már az első harmad felénél. Kicsit engedett a szorításból az ellenfél, Sofron segítségével Bartalis szépített, a közönség pedig tombolt.

A középső harmadban sokáig hősiesen küzdött a magyar csapat, időnként egyenlíthetett is volna, majd Kanada juharszirupba fojtotta az álmokat: öt perc alatt négy gólt ütött, ezzel már jelentősre hízott az előnye (6-1). Ennek ellenére a szakasz végére ismét juthatott volna magyar öröm: egy ellencsapásból kis híján gólt lőttünk emberhátrányban.

Kivédekezett emberhátrányoknak örülhettünk a záróharmadban, itt már Kanada nem gálázott úgy, mint a meccs közepénél, de Taylor Hall szemfüles góljával így is növelte az előnyt. Végül a kapura lövések aránya 37-22 lett oda, ami cseppet sem szégyen; lényegében csak azt a bizonyos öt percet bánhatjuk, amely alatt a különbség nagy részét kiépítette Kanada.

Kedden Franciaországgal találkozik a magyar válogatott.