Kanada lesz Finnország ellenfele a hoki-vb döntőjében

Fotó: AFP / ALEXANDER NEMENOV

-

A címvédő szoros és fordulatos meccsen győzte le az Egyesült Államokat.


A finnek után a címvédő kanadaiak jutottak be a fináléba az oroszországi jégkorong-világbajnokságon, miután a szombati második elődöntőben szoros mérkőzésen legyőzték az Egyesült Államok csapatát.

A kanadaiak az első harmadban Brendan Gallagher és Brad Marchand révén kétgólos előnybe kerültek az első harmadban. A második viszont az amerikaiakról szólt, akik Auston Matthews és David Warsofsky góljaival a 24. percre kiegyenlítettek, sőt a 29. percben Tyler Motte révén a vezetést is átvették.A kanadaiak persze nem hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból, és Derick Brassard révén még a második harmadban kiegyenlítettek, másfél perccel a harmadik harmad kezdete után pedig Ryan Ellis révén a győztes gólt is megszerezték.

Így aztán a legutóbbi, 2007-es moszkvai vb-döntőhöz hasonlóan ezúttal is Kanada–Finnország-mérkőzést rendeznek majd. Akkor Kanada nyert 4-2-re, most viszont a finnek arra a soha nem látott bravúrra készülnek, hogy az U18-as és U20-as vb-címek mellett a felnőttek tornáját is megnyerjék.

Eredmény, elődöntő:
Kanada–Egyesült Államok 4-3 (2-0, 1-3, 1-0)
korábban:
Finnország–Oroszország 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)

A további program:
vasárnap:
a 3. helyért:
Oroszország–Egyesült Államok 15.15
döntő:
Finnország–Kanada 19.45