Kamerákkal is védte magát a Las Vegas-i mészárlás elkövetője

Fotó: Getty Images / David Becker

-

A gyilkosság előtt nagy összeget utalt a Fülöp-szigetekre.


A 64 éves Stephen Paddock – aki a lövöldözés után magával is végzett – a szállodai szobájában és a folyosón elhelyezett kamerákkal azt figyelhette, hogy közelít-e valaki a szobájához – mondta Joseph Lombardo, Clark megye seriffje.

Paddock a gyilkos sorozatokat 9-11 perc alatt adta le. A nyomozók 47 tűzfegyvert találtak három helyszínen, Paddock hotelszobájában, Mesquite-i otthonában és egy renói ingatlanban – mondta Jill Snyder, az ATF különleges ügynöke.

A szállodai szobában készült fotót egy halott férfi – feltehetően a tettes – lába látszik, valamint a szobában szanaszét heverő fegyverek.

A gyilkos indítéka továbbra sem tisztázott. Lombardo seriff szerint gondosan kitervelt akcióról volt szó, erre utalnak a szállodában talált lőfegyverek típusai és a rengeteg lőszer. "Nagyon részletesen eltervezte, és biztos vagyok abban is, hogy minden körülménnyel számolt" – mondta a seriff.

Bár korábban a hírek arról szóltak, hogy Marilou Danleyt, Paddock barátnőjét tisztázták a rendőrök, Lombardo most azt mondta: a nő ismét a rendőrség érdeklődésének homlokterébe került, mert esetleg mégis köze lehet a történtekhez. "Beszélünk vele" – mondta. A nyomozók azt remélik, hogy a 62 éves Danley segíthet az indítékok feltárásában. A nő kedd éjszaka a Fülöp-szigeteki fővárosból, Manilából visszatért Los Angelesbe, ahol az FBI emberei fogadták.

Danley Fülöp-szigeteki születésű ausztrál állampolgár, aki házassággal került az USA-ban.

Paddock a lövöldözés előtti héten százezer dollárt utalt át a Fülöp-szigetekre, ám azt egyelőre nem tudni, hogy az átutalás pontosan mikor történt és ki volt a címzettje. Az FBI a Fülöp-szigeteki hatóságokkal együttműködve dolgozik a részletek felderítésén.