Kamerák előtt ment egymásnak Farkasházy és Bencsik

-

Farkasházy Tivadar Bencsik Andrásnak egy korábbi cikkét olvasta az újságíró fejére. A Magyar Demokrata főszerkesztője cserébe rendkívül ártalmas, kártékony és utálatos műsornak mondta a Heti Hetest.


Az ATV Csatt című műsorában életében először találkozott egymással a két újságíró. Ezt az alkalmat felhasználva Farkasházy Tivadar elhozta a Demokrata című újságnak egy korábbi vezércikkét, amelyben Bencsik András arról írt, hogy egy beszélgetéskor felmerült, hogy „egy nemzeti kommandónak” a Heti Hetes résztvevői közül „legalább kettőt-hámat” „ki kellene végeznie”. Az írásban, amely azzal összefüggésben jelent meg, hogy Farkasházy autóját még 1999-ben ismeretlenek felgyújtották, Bencsik András nem határolódott el a véleménytől.


Most, amikor a műsorban számon kérte tőle Farkasházy az írást, Bencsik András nem is emlékezett a cikkre. „Ironikus szöveg volt, elég gyilkos” – ennyit jegyzett meg, majd hozzáfűzte, hogy a tévékabaré is „rendkívül ártalmas, kártékony és utálatos műsor”. Majd hozzáfűzte: valószínűleg a düh elfogta, és „amilyen kárt okoz a műsor, olyan mértékben kell vele szemben fellépni”.

A műsor többi résztvevője valamelyest igyekezett elvenni a vita élét, de Farkasházy úgy nyilatkozott, hogy ez az utolsó alkalom, hogy Bencsikkel találkozott.

Az ATV felvételén 2 perc 30 másodperc körül kezdődik az összecsapás.