Kamaszok majdnem agyonvertek egy nyugdíjast a horgászbotjáért

Forrás: VS.hu/Szabó Dániel

-

Felfegyverkezve, csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség négy fiatalkorú férfival szemben.


A fiatalok tavaly, egy július éjjel másztak be egy sajókazai házba. Sejtették, hogy otthon van a tulajdonos, de ez nem tartotta vissza őket. Az idős férfi aludt, így az alig 14 éves elkövető és 17 éves társa a náluk lévő bottal többször nagy erővel fejbe vágta.

Ezután két társuk is bemászott az ablakon, majd módszeresen kezdték összepakolni a házban található értékeket. 74 ezer forint értékű horgászfelszerelést pakoltak össze és adogatták ki az ablakon. Időközben a sértett visszanyerte eszméletét és átment a másik szobába. A 14 éves elkövető ekkor utána ment és kulccsal rázárta a szobaajtót, hogy nyugodtan folytathassák a pakolást.

Az ifjú rablók végül elmenekültek és elosztották a zsákmányt. Nem sokáig örülhettek, mert a rendőrség gyorsan megtalálta őket és a lopott holmikat is.

Az ügyészség közleménye szerint a sértett férfi a bántalmazás következtében életveszélyes koponyasérülést szenvedett. A fiatalkorú vádlottakat a bíróság letartóztatta. Velük szemben az ügyészség fiatalkorúak börtönbüntetését indítványozta.