Kalou: A magyarok biztosan továbbjutnak a csoportból

Fotó: Getty Images / Clive Rose

-

Az Elefántcsontpart elleni találkozó után az afrikai csapat részéről a Groupama Arénában fellépő gárda legnagyobb sztárja, Salomon Kalou állt a magyar újságírók elé néhány kérdés erejéig.


Elmondta, hogy ő maga is fáradt volt a hosszú bajnoki és kupaszezon után, ráadásul már ők is készülnek az Afrika-kupára, méghozzá címvédőként. A Storck-csapat ellen 0-0-ra végződő mérkőzésről szólva pedig nagyon hízelgően beszélt a magyar válogatottról.


A két csapatkapitány, azaz Dzsudzsák Balázs és Salomon Kalou nem ragadt le a kezdőkörbeli kézfogásnál, meccs közben is megtalálták egymást


„A magyar válogatott fizikailag nagyon erős volt – mondta a VS ezt firtató kérdésére Salomon Kalou, az afrikai csapat 83-szoros válogatott szélsője. – Teljesen jogos, hogy ott lesznek az Európa-bajnokságon. Nagyon jól működött a csapatmunkájuk, és bizony sok helyzetet dolgoztak ki, amivel megnyerhették volna a meccset. Számunkra ez egy nagyon jó teszt volt, hogy egy olyan képességű csapat ellen játszhattunk, mint a magyar” – mondta Kalou.

És hogy mit érhet el a Dárdai Pál keze alatt a Herthában játszó egykori Chelsea-focista szerint a csapatunk az Eb-n?

„Ha ugyanolyan jól játszanak, mint ma ellenünk, főleg az első félidőben, akkor biztos vagyok benne, hogy továbbjutnak a csoportból.”