Kalifornia szavaz: viseljenek-e óvszert a pornósztárok?

-

Alaposan megdobhatja a felnőttfilmeket gyártó cégek, de Kalifornia Állam kiadásait is, ha a kaliforniaiak megszavazzák az új javaslatot. A pornót gyártó stúdióknak ugyanis nem csak az óvszert, hanem a szerződtetett színészek oltásainak, rendszeres orvosi vizsgálatának és egészségbiztosításának költségeit is állnia kéne. Az állam kiadásait pedig több millió dollárral dobnák meg az adminisztrációs költségek.


Kalifornia Államban több mint 500.000-en írták alá a pornó sztárok egészségének védelmére vonatkozó javaslatot, írja a BuzzFeed. Az aláírásgyűjtést az AIDS Healthcare Foundation indította. Ha a kaliforniaiak megszavazzák a javaslatot, akkor az új törvény adminisztrációs költségei több millió dollárba is belekerülhetnek évente Kalifornia Államnak, és a gyártó cégek kiadásait is jelentősen megnövelhetik. A másik oldalról viszont a helyi egészségügyi intézetek kiadásait is csökkentheti, ha elfogadják a javaslatot..

A Los Angeles Times-nak nyilatkozó AIDS Helath Foundation elnöke szerint felméréseik alapján nagy esély van rá, hogy a javaslatcsomagot elfogadják Kaliforniában. A javaslat ellenzői viszont azzal érvelnek, hadd dönthessenek a pornószínészek saját belátásuk alapján. Attól is tartanak, hogy a szigorú szabályok miatt kivonulna a pornóipar Kaliforniából.