Kalasnyikovval lövöldözött egy férfi a kiskunhalasi ügyészségen

Fotó: MTI / Donka Ferenc

-

A vezető ügyész lehetett a célpont.


Az ATV.hu helyi tudósítója arról számolt be, hogy fél 10 után rontott be Kalasnyikovval a kezében egy férfi a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületébe. Az ügyészt akarta lelőni, aki korábban az ügyében számára kedvezőtlen vádiratot írt. A baon.hu a halasmédiára hivatkozva azt írja, egy jánoshalmi férfi lövöldözött, Téglás Péter vezető ügyész volt a célpont.

A férfit a biztonsági kapunál feltartóztatták, így csak ott adott le 4-5 lövést. A helyi sajtó szerint akkor kezdett tüzelni, mikor meglátta Téglást, de nem talált el senki.
Sajtóértesülések szerint a biztonsági őr fegyverezte le a támadót, a Legfőbb Ügyészség szóvivője, Fazekas Géza viszont az MTI-nek azt mondta, a rendőrök vették el a férfi fegyverét, aki sajtóhírek szerint elájult. A helyszínre mentőt hívtak, egy férfit vittek el a helyszínről - vélhetően a megbilincselt támadót, rendőri kísérettel.

A HalasInfo.hu szerint Téglás Péter főügyész a támadás után a helyszínen azt mondta, „a biztonsági őr és én is ünnepelhetek, mert újjászülettünk.”

A helyszínen 9 rendőrautó volt, az utcát lezárták. A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség és a Központi Nyomozó Főügyészség részleteket az ügyről nem közölt.