Kábítószerkereskedők buktak le, egyikük a Szigeten

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Egy férfi úgy bukott le, hogy autójából dőlt a marihuánaillat, társa gyanúsan viselkedett.


Két kábítószer-terjesztőt kaptak el a rendőrök, egyiküket a Sziget fesztiválon, másikukat a fesztivál közelében fogták el.

A rendőrség honlapján azt közölte: a járőrök csütörtök este állították meg az egyik férfi autóját, mert abból "erős marihuánaillat terjengett". A 23 éves hajdúszoboszlói férfi igazoltatásakor elismerte, hogy az egyik ülés alá rejtette marihuánás cigarettája maradékát. Az autó átvizsgálásakor azonban a rendőrök egy táskában 40 kábítószergyanús tablettát, két 10-10 lapkából álló bélyeget, 1,9 gramm fehér port, 1,1 gramm zöld növényi származékot, valamint 22,8 gramm fehér, zselés állagú anyagot, továbbá több mint százezer forint készpénzt találtak.

A másik férfi egy olasz állampolgár, aki szintén csütörtök este bukott le, gyanúsan viselkedett a fesztiválon. A rendőrök azután intézkedtek, hogy egy nőnek színes pirulákat mutatott. Mikor átvizsgálták a ruháit, előkerült 9 zöld és 35 kék kábítószergyanús tabletta, valamint egy zacskóban 26 pakett, benne kristályos granulátummal.