Juventus-meccsre utazhat a félkezű magyar kapus

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Oláh Csaba kedvenc csapatát és példaképét akár élőben is megnézheti, ha elegendő pénz gyűlik össze az adománygyűjtő oldalon.


Oláh Csaba a megyei másodosztályú Dombrád U19-es csapatában véd úgy, hogy egy születési rendellenesség miatt hiányzik a jobb kézfeje. A 17 éves kapust meglátogattuk a szabolcsi kisvárosban, ekkor árulta el, hogy Gianluigi Buffon a példaképe és a Juventus a kedvenc csapata.


Ő a csapat kapitánya


Cikkünk megjelenése után megkeresett bennünket a magyar Juventus-szurkolókat tömörítő Bianconeri Blog, hogy megpróbálnának egy gyűjtést szervezni, és kijuttatni élete első Juventus-meccsére Oláh Csabát, ha összekötjük őket.A fiatal, rendkívül tehetséges kapusnak négy testvére van, apja munkanélküli, anyja a helyi ebédlőben dolgozik, így saját zsebből nem tudna kiutazni Olaszországba. Beletelt néhány napba, míg mindent leszerveztek a blogoldal szerkesztői, de a lényeg, hogy vasárnap elindult a gyűjtés az Indiegogo oldalon (ide kattintva lehet adakozni).500 dollár a cél, ebből az első négy óra alatt már 202 dollár bejött, az adományokat pedig még 17 napig lehet küldeni. Ha több pénz gyűlik össze, akkor a blogoldal szerkesztői egy Buffon-mezt is vesznek Oláh Csabának Torinóban.


A szerkesztők az utolsó fordulóban, május 15-én esedékes Juventus-Sampdoria meccset nézték ki, ahol akár egy bajnoki cím ünneplését is átélheti a magyar kapus.