Jutalmat kapnak a vasutasok a "migránsvonatokért", de nem egyformán

-

A túlóradíj mellett 20 000 forint értékű étkezési Erzsébet-utalványt kap az a mintegy 1400vasutas, akik közvetlenül részt vettek a menekülthelyzet kezelésében, közölte a MÁV. A VDSzSZ vasutas szakszervezet szerint viszont valamennyi vasutasnak meg kell kapnia azt az alkalmanként bruttó 10 ezer forint különdíjazást, amit a jegyvizsgálók és a vezető jegyvizsgálók kapnak.


"A menekülthelyzet kezelésében érintett vasutas munkavállalók a MÁV-csoport vezetői döntésének köszönhetően jutalomban részesülnek, a többletterhelés elismeréseként 20 000 forint értékű Étkezési Erzsébet-utalványt kapnak. A MÁV hónapokig példamutatóan helytálló mintegy 1400 munkatársa ezt a többletjuttatást a nekik járó túlóradíj mellett kapják meg.", közölte a vasúttársaság.

A MÁV elnök-vezérigazgatója és vezérigazgató-helyettese kitüntetést illetve elismerő oklevelet kapott a belügyminisztertől.

A jegyvizsgálók és a vezető jegyvizsgálók szolgálatonként bruttó 10 ezer forint különdíjazást kapnak szeptember 11-től, ám ezt a többi vasutasnak is meg kell kapnia, közölte a VSSzSZ Szolidaritás vasutas szakszervezet.

A szervezet szerint elfogadhatatlan, hogy ezt a különdíjazást az érintettek csak vontatottan és lépcsőzetesen kapják meg, és azt várják, hogy a tulajdonosi jogköröket gyakorló közlekedési kormányzat mielőbb biztosítsa a MÁV vezetése számára a kifizetéshez szükséges pénzügyi eszközöket.