Justin Biebert kitiltották Kínából

Fotó: Getty Images for Variety / Ari Perilstein

-

Bieber „rossz viselkedése miatt” nem léphet fel a távol-keleti országban.


Megtiltották Justin Biebernek, hogy Kínában koncertezzen. A fiatal kanadai énekes - akinek már négy videoklipje is túllépte az 1,2 milliárd megtekintést - nem megfelelő viselkedése miatt kapta a tiltást a pekingi kulturális hivataltól - írja a BBC.
A hivatal szerint nem engedhetnek be olyan külföldi énekeseket Kínába, akik ennyire megosztják a közönséget. Elismerik, hogy Biebernek jó hangja van, és remélik, hogy később többen fogják kedvelni, mint most, 23 évesen. A kulturális hivatal holnapján tette fel a kérdést egy rajongó, hogy Bieber ázsiai turnéján miért nem lép fel Kínában, és erre kapta válaszul a közleményt a kitiltásról. A rossz viselkedés fogalmát nem részletezték.
Bieber korábban már magára haragította a kínai hivatalnokokat. Három éve egy japán katonai emlékműnél fotózkodott, a képet pedig feltöltötte a közösségi oldalára. Japán és Dél-Korea számára ez a háborúban elesett katonáknak állít emléket, Kína viszont úgy értelmezi, hogy Japán azzal, hogy állva hagyta az emlékművet, nem érzi felelősnek magát a történelméért.


A Maroon 5 is pórul járt

Kína nem először tilt ki népszerű zenészeket az országból. Két éve a Maroon 5 volt az áldozat, ők azért nem léphetnek fel, mert boldog születésnapot kívántak a Dalai Lámának a Twitteren. Abban az évben jelent meg Sugar című számuk, ami azóta már 2,2 milliárd megtekintésnél jár, ezzel a valaha volt 10 legjátszottabb videó között van a YouTube-on.