Justin Bieber és Usher lopta a közös számukat

Fotó: AFP/Robyn Beck / AFP/Robyn Beck

-

10 milliót kell fizetnie a két zenésznek, mert a bíróság szerint daluk nagyon hasonlít egy 2008-ban készült zeneszámra.


Devin „De Rico” Copeland és Mareio Overton 2013-ban perelte be a két énekest, mert szerintük ellopták a Somebody To Love című számukat.


Az amerikai szövetségi bíróság először elutasította a keresetet, mert szerinte a két zeneszám „jelentősen” különbözik, de a richmondi fellebbviteli bíróság végül felülbírálta a korábbi döntést. A bíró, Pamela Harris döntése szerint a két dal – amelyeknek egyébként a címük is megegyezik – refrénje eléggé és jelentősen hasonló ahhoz, hogy kimondják, a két szám eredendően ugyanaz.

Harris szerint ráadásul a két dal többi része szinte azonos ritmusú és feltűnően hasonló dallamú.

Biebernek és Ushernek ezért most 10 millió dollárt kell kifizetnie.Usher és Justin Bieber száma 2010-ben az amerikai toplista, a Billboard 15. helyéig ért el, Copeland és Overton pedig 2008-ban írták közös dalukat.

Ebben az évben már volt egy hasonló ügy, akkor Pharell és Robin Thicke közös szerzeményéről, a Blured Lines-ról mondta ki a bíróság, hogy az megsértette a szerzői jogokat, ugyanis Marvin Gaye 1977-es Got To Give It Up című számát is felhasználták hozzá. Pharelléknek ez 7,4 millió dollárba került.