Jürgen, vedd már észre, hogy van egy nagyszerű magyar kapusod!

Fotó: Getty Images / Chris Hyde

-

A Bournemouth elleni Ligakupa-meccsen a magyar kapus kézzel és lábbal is remekelt. A helyi lapok a csapatba követelik, és Jürgen Klopp is dicsérte a teljesítményét.


Újabb továbbjutás a Ligakupában, újabb bravúros Bogdán Ádám-produkció. A Liverpool először győzött Jürgen Klopp irányításával, miután szerda este 1-0-ra legyőzte hazai pályán a Bournemouth csapatát, és bejutott a legjobb nyolc közé a sorozatban.

Ahogy az előző körben a Carlisle United ellen 11-es párbajban megnyert találkozó után, úgy a liverpooli lapok ezúttal is Bogdán Ádám teljesítményét méltatják. A magyar válogatott kapusa egyelőre csak a Ligakupában állhatott a kapuba, a bajnokikon továbbra is a belga Simon Mignolet véd, azonban egyre hangosabbak a magyar kapust a kezdőcsapatba követelő hangok.


Járt az újabb gratuláció Bogdán Ádámnak


A Bournemouth elleni mérkőzést elemezve a Daily Record szerzője is arra jut, hogy Bogdánnak kellene az első számú kapusnak lennie. A cikk kiemeli, hogy a liverpooli közönség soha nem tudta igazán elfogadni és megkedvelni Mignolet-t, aki már tavaly is kiszorult a kapuból, igaz, akkor gyorsan vissza is került, miután Brad Jones megsérült. Brendan Rodgers, a csapat előző menedzsere a nyáron nem cserélte le a belgát, viszont hozott mellé egy erős riválist, Bogdán pedig, amikor lehetőséget kapott, akkor a két Ligakupa-meccsen bizonyította, hogy reális opció Mignolet helyén a kapuban.

„Egy nagyszerű védéssel, amikor Junior Stanislas kísérletét hárította, már az ötödik percben megmutatta, hogy mennyire rendben van fejben, a Liverpool vezető gólja után két perccel pedig talán még nagyobb bravúrral hárította Stanislas újabb kísérletét – írja a liverpooli lap. – A szünet előtti Stanislas-szabadrúgás hárításával pedig újra csak bizonyíthatta képességeit.”

A cikk még megemlíti a 90. percben Matt Ritchie helyzeténél bemutatott védését, amivel megakadályozta, hogy a vendégek hosszabbításra mentsék a meccset.

„Az előző körben még megmentette Brendan Rodgers állását a Carlisle elleni tizenegyespárbaj során bemutatott hőstettével, ezúttal pedig Jürgen Kloppnak adott gondolkodni valót.”

A Liverpool Echo szakírója, Andy Kelly is kiemeli Bogdán szerda esti teljesítményének fontosságát: „A csapat hálás lehet Bogdán Ádámnak, amiért az első félidőben háromszor is megakadályozta Junior Stanislast a gólszerzésben, ezzel továbbjutáshoz segítve a Liverpoolt.”


A meccs összefoglalója


A lap a mérkőzés után értékelte is a liverpooli játékosokat, és a csapat legjobb futballistájának nevezett Roberto Firmino mellett Bogdán volt a másik, aki 8-as osztályzatot kapott.

„Három remek védés az első félidőben Junior Stanislas helyzeteinél, majd egy bravúr Ritchie kísérleténél a meccs végén. Nagyon jó” – szól a verdikt.

A lap olvasói is osztályozhatták a pályára lépők produkcióját. Náluk is Firmino lett a legjobb (8,2 pont), rögtön utána azonban a magyar kapus következik, akinek a szurkolók is 8-asra értékelték a teljesítményét.

A mérkőzés után az elégedetten nyilatkozó Jürgen Klopp is megemlítette Bogdánt:

„Ádám briliáns volt, de hát ezért vannak a kapusaink” – mondta a német szakember.