Júniusban választják meg a gyilkossági ügybe keveredő fideszes utódát

Forrás: VS.hu

-


Időközi választás kitűzéséről döntött pénteken a dunaújvárosi választási bizottság. A gyilkossági ügybe keveredett, és hétfőn lemondott Gál Roland megüresedett helyéről június 5-én dönthetnek a választókerület szavazói. Erről a Castellum.do nevű dunaújvárosi lap számolt be.

Gál Roland február 29-én mondott le az önkormányzati képviselői posztjáról. A helyi választási bizottság pénteken ülésezett, a lap szerint gyorsan döntött az időközi választás kitűzéséről.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság február 11-én közölte, hogy egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében január 5-én emberölés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.

Két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett; Sz. J. és G. R. ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Utóbbiról kiderült, ő Gál Roland fideszes önkormányzati képviselő. Február 14-én egy harmadik férfit is őrizetbe vettek, ő is előzetes letartóztatásban van.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője február 12-ei lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre közölte: a Fidesz felfüggesztette Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát. A párt helyi szervezete pedig kezdeményezte kizárását az önkormányzati frakcióból.