Júliusban jön a Fury-Klicsko csata második felvonása

Fotó: DPA / ROLF VENNENBERND

-

Hivatalossá vált, hogy az ukrán bunyós július 9-én Manchesterben próbálja meg visszaszerezni vb-öveit angol legyőzőjétől.


Július 9-én Manchesterben lesz a tavaly novemberi Tyson Fury-Vlagyimir Klicsko profi boksz mérkőzés visszavágója, jelentette be az angol bunyós csapata.


Az már a novemberi meccs után, amikor Fury elvette Klicskótól az IBF (amitől azóta már megfosztotta a szervezet), a WBO és a WBA szervezetek világbajnoki öveit, biztos volt, hogy Klicsko él opciós jogával, és ő lesz az új bajnok első kihívója, most pedig hivatalossá is vált a visszavágó ténye.

Furyék ezt a szokásos szokatlan módon intézték: Tyson edzője (egyben nagybátyja), Peter Fury dobta ki a Twitterre a hírt, amit aztán az unokaöccse is megerősített. A hivatalos bejelentésre április 12-én délben kerül majd sor.

"Azt hiszik, hogy felszedtem pár kilót, és tönkre vágtam magamat, de ez nem fog megtörténni. Amikor eljön az ideje, akkor ott leszek az edzőteremben, és megkezdem a felkészülést" - idézi a Guardian a kisebb hátsérüléséből már felépült Furyt.

Az angol bunyós ezúttal valamivel visszafogottabb volt, mint az első meccs előtti üzengetések során, és meglepően tartózkodóan nyilatkozott:

"“Minden a mérkőzés napján fog eldőlni. A legtöbb, amit tehetek, hogy a legjobb formámat hozom, és ha ez mégsem elég jó, akkor kikapok. Ilyen egyszerű. Peter megtervezi a taktikát, én pedig kivitelezem. A súlycsoport legnagyobb meccse lesz, már nagyon izgatott vagyok!” - idézi Furyt a profiboksz.hu.