Július 1-jétől lehet új kancellárja a Zeneakadémiának

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Kupper Andrást április végén menesztették, az új pályázatot most tette közzé az Emberi Erőforrások minisztériuma.


A miniszterelnök április 30-ával vonta vissza Kupper András kancellári megbízását, mert konfliktusba került a rektor és a kancellár.


Az ügy előzménye, hogy az egyetem szenátusa elutasította a kancellár által kezdeményezett szervezeti átalakításokat, a szervezeti és működési szabályzat módosítását. Ezután - sajtóhírek szerint - Kupper András azonnali hatállyal visszavonta vagy felfüggesztette az egyetem vezetőinek megbízatását.

A Fidelio vasárnap arról számolt be, hogy az egyetem december végén kinevezett kancellárja, Kupper András pénteken visszavonta az intézmény vezetőinek megbízatását. Kupper András ezt az MTI-nek hétfőn nyilatkozva cáfolta. Azt mondta, egyeztetnek a tervezett de senkinek nem vonta vissza a megbízatását, sőt, mindenkinek a munkájára számít.

A Zeneakadémia tanszékvezetői értekezlete és hallgatói önkormányzata keddi közleményében viszont a kancellár állításait cáfolta. Szerintük Kupper megfelelő előzetes egyeztetés nélkül nyújtotta be az SZMSZ első tervezetét, amely ráadásul súlyosan csorbította volna a rektor és a szakmai vezetés jogköreit. A szenátus a többi között ezért utasította azt el.

Próbaidejének utolsó napján hívták vissza. Korábban a Színművészeti kancellárját is menesztették.