Julian Assange is szerepel az új Astérix-képregényben

Forrás: Hachette

-

Franciaországban ma jelent meg az Astérix és az elveszett tekercs, a legnépszerűbb francia képregénysorozat új epizódja. Ezúttal aktuális közéleti témák is előkerülnek a történetben, a Julian Assange alakján alapuló Doublepolemix például ki akarja szivárogtatni a Római Birodalom titkait őrző papirusztekercset.


Az Astérix - Le papyrus de César sztorija szerint Caesar éppen befejezi a galliai háborúkról írt könyvét, amelyben az Astérix és Obelix faluja ellen vívott, hiábavaló harcairól is kendőzetlenül mesél. Tanácsadója meggyőzi róla, hogy a Birodalom tekintélye érdekében ezt a fejezetet hagyja ki a könyvből, az ominózus papirusztekercs azonban Doublepolemix kezébe kerül, aki nyilvánosságra akarja hozni a tartalmát - és kezdődik is a gallok és a rómaiak versenyfutása a tekercsért.


Az Astérix-történeteket az eredeti író, René Goscinny halála után egy darabig a rajzoló, Albert Uderzo egyedül jegyezte. Néhány év kihagyás után két fiatalabb alkotó, Jean-Yves Ferri író és Didier Conrad rajzoló vették át a sorozatot, első közös kötetük, az Astérix és a piktek két éve jelent meg. A magyar kiadás fordítója szerint az új kötet is mihamarabb megjelenik magyarul.