Juhász tagadja, hogy kapcsolatban állt Portikkal

-

A kormánypártiak szerint viszont beismerte ezt, a kérdés, kapott-e a sajtófigyelésért pénzt.


Csütörtökön Juhász Péter, az Együtt alelnöke még azt állította, hogy egy összeállítást készítettek Portik Tamásnak, és a sajtómegfigyelés szót használta, addig pénteken már csak arról beszélt, hogy Juhász Facebook-posztjait nyomtatták ki az internetet használni nem tudó F. Erikának, aki Portik Tamás munkatársa.

Juhász tagadta, hogy ismerné a jogerősen 15 évre elítélt bűnözőt, de azt elismerte, hogy – F. Erikán keresztül – Portiktól kapta azt a képet, amivel bizonyítani akarta, hogy Portik és Rogán Antal ismeri egymást.

Az ügy akkor robbant ki, amikor a TV2 hírműsorában, a Tényekben Portik egykori rabtársa azt nyilatkozta: Portik a cellában azzal dicsekedett, hogy bábként mozgatja az Együtt alelnökét.

Pénteki sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a felvetésre, hogy Juhász sajtószemlézett a börtönben ülő Portiknak, úgy válaszolt, hogy „régóta köztudomású, hogy a magyar baloldal és a szervezett alvilág összeér” – jelentette az MTI.

Hollik István kereszténydemokrata képviselő szerint pedig az Együtt alelnöke „beismerte, hogy kapcsolatban áll a jelenleg börtönbüntetését töltő Portik Tamással”, és felszólította Juhász Pétert, válaszoljon: kapott-e pénzt Portik Tamástól, és ha igen, mennyit, és mit kellett azért tennie.

Juhász a vádakra, illetve a kérdésre úgy reagált: csak a bíróságon találkozott Portikkal.