Az Együtt vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán ellen

-


Juhász Péter vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktorral szemben. Erről az Együtt politikusa hétfőn, a Facebook-oldalán számolt be.

A miniszterelnökről azt írta: „Sajtóhírek alapján ugyanis joggal feltételezhető, hogy sokkal, de sokkal nagyobb a vagyona, mint amit bevall. Ahhoz, hogy ez kiderüljön, vagyonnyilatkozati eljárás keretén belül meg kell ismernünk Lévai Anikó vagyonát is.”

A politikus csatolta azt a levelet is, amelyet Vejkey Imrének, az Országgyűlés mentelmi bizottsága elnökének írt. Ebben leírja, hogy a 444 cikke nyomán derült ki, hogy a miniszterelnök kuvasz kutyája, Nárcisz az alcsútdobozi Hatvanpusztán található, 13 hektáros egykori uradalmi birtokon él.

A birtok Orbán Viktor édesapjának a tulajdonában áll, de Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester bérli. Az ellenzéki politikus emlékeztetett arra, hogy a birtoknál megjelent újságíróknak a terület gondnoka főnökeként Orbán Viktort jelölte meg.

„Joggal merül fel tehát, hogy a terület valójában a miniszterelnöké, s nem pedig édesapjáé vagy Mészáros Lőrincé” – írta Juhász. A politikus azt nehezményezi, hogy a miniszterelnök vagyonnyilatkozatában nem szerepel az alcsútdobozi birtok.

A miniszterelnök még február végén, egy állatvédő tüntetés után posztolt egy képet, amelyen Nárcisz nevű kutyájával látható. A kép mellé azt írta, hogy egyetért az állatvédők céljaival. A kutyáról a Blikk azt írta, a miniszterelnök korábban félholtra vert állapotban talált rá.

Több lap azt követően kezdett el foglalkozni a kutyával, hogy megírtuk: az állatnak semmi nyomát nem találtuk a miniszterelnökről szóló hírekben és a Facebook-bejegyzéseiben.

Később a Fidesz sajtóosztálya azt közölte: “Juhász Péternek a saját vagyonával kell elszámolnia, ugyanis valódi életkörülményei és bevallott jövedelme nyilvánvalóan nem állnak egymással arányban.” A Fidesz ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Juhász Péterrel szemben az V. kerület önkormányzatánál.


Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezek Orbánnal szemben.Sajtóhírek alapján ugyanis joggal feltételezhető, hogy...

Posted by Juhász Péter on Monday, March 7, 2016