Juhász Pétert nem engedték be a Kossuth térre

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Az Együtt alelnöke arra kérte az ellenzéki tüntetőket, hogy a miniszterelnök beszéde alatt sípolással tiltakozzanak. Őket megpróbálták kiszűrni, de erős sípolás hallatszik a Kossuth téren.


A korábbiaknál sokkal erősebb ellenőrzéssel engedik be a közönséget a hivatalos október 23-i ünnepségre. A Kossuth tér nagy részét kordonokkal kerítették el, így az ünnepség egy félig üres téren kezdődött el – írja a 444.


A beengedést egy biztonsági magáncég végzi. Ők nem engedték be Juhász Pétert. Az Együtt alelnöke erről maga számolt be a Facebook-on.

Ellenzéki tüntetők Juhász felszólítására arra készülnek, hogy Orbán Viktor beszéde alatt fütyüléssel tiltakoznak majd. A hvg.hu szerint a síppal érkezőket megpróbálják kiszűrni. Ennek ellenére sokan bejutnak, de volt már verekedés is.

A VS.hu tudósítója magyar és lengyel zászlókkal várakozókat látott, akik a bejutásra várnak.

A lengyel elnök beszéde közben az M1 közvetítésén is hallani lehet a füttykoncertet annak ellenére, hogy a tüntetőket nem is engedték a pódium elé - írja a hvg.hu. A biztonságiak próbálják elszigetelni a füttyösöket, de nem agresszíven.