Lehet tüntetni Orbán házánál

Forrás: Együtt

-

Juhász Péter Facebook-oldalán tette közzé a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság végzését, miszerint jogtalan volt az általa bejelentett, a miniszterelnök háza elé szervezett tüntetés betiltása. Azaz jogszabálysértően korlátozta a gyülekezési jogot a TEK.


Az indoklás szerint a kérelmező által bejelentett rendezvény esetében a gyülekezési és véleménynyilvánítási jog korlátozhatóságának feltételei nem álltak fenn. Így Juhász újra tüntethet Orbán Viktor háza előtt, persze, a demonstrációt a megtartása előtt 24 órával be kell jelenteni a rendőrségen. „Bármely közterületre bejelenthető demonstráció, így akár a miniszterelnök háza elé is” – jegyzi meg Juhász a posztjában.


A bíróság tízezer forintot ítélt meg a politikusnak az eljárási költségekre, de Juhász kiemeli, hogy kártérítést is fog kérni a rendőrségtől, amelynek összegét a korrupció felszámolására akarja fordítani.


Korábban megírtuk, hogy az Együtt politikusát 80 000 forintos pénzbüntetésre ítélték, mert április 15-én néhány párttársával együtt Orbán Viktor háza előtt tüntetett. Juhász Péter a Facebookon adott hírt arról, hogy „gyülekezési joggal visszaélés szabálysértés elkövetése miatt” pénzbüntetésre ítélték.

Juhász másnap reggel is szeretett volna a miniszterelnök háza előtt tüntetni, azonban ezt betiltotta a rendőrség arra hivatkozva, hogy ez mások jogainak és szabadságának sérelmével járna.