Józsefváros: fél év, félmilliárd forint bírság

-

A szabálysértések közül a legjellemzőbb a kötelező haladási irány megsértése, a megállási és várakozási tilalom megszegése.


Fél év alatt csaknem félmilliárd forintnyi közlekedési bírságot szabott ki a VIII. kerületi közterület-felügyelet – írja a Világgazdaság. A Józsefvárosi Önkormányzat szerint a szabálysértések közül a legjellemzőbb a kötelező haladási irány megsértése, a megállási és várakozási tilalom megszegése. A Józsefvárosi Közterület-felügyelet az első fél évben 455 millió forintnyi bírságot szabott ki, megközelítőleg annyit, mint egy évvel korábban.

A főváros területén 24 közterületi felügyeleti szerv működik, ebből 23 kerületi és egy fővárosi illetékességi körrel.

A Városháza által fenntartott – többnyire a BKV-járatok útvonalán lévő – területeken, ahol a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) járőrei intézkednek, a Hungária körgyűrűn belüli területen szegik meg legtöbbször a közlekedési szabályokat. Leggyakrabban a védett, illetve súlykorlátozás alá eső forgalmi övezetekbe történő engedély nélküli behajtás, valamint szabálytalan parkolás miatt büntettek. A FÖRI által ellenőrzött utakon az első nyolc hónapban 175 millió forintnyi bírságot szabtak ki.