Jövőre nyit a harmadik IKEA

Fotó: Valueline / Monkey Business Images Ltd

-

Az áruházlánc forgalmát a vasárnapi zárva tartás sem tudta megzavarni: tavaly többen többet vásároltak.


Jövő tavasszal adhatják át a harmadik magyarországi IKEA áruházat. A bútoráruház soroksári üzlete csaknem 34 ezer négyzetméteres lesz, és 1200 parkolóhely tartozik majd hozzá – hangzott el az IKEA évértékelő sajtótájékoztatóján.

Az áruház 16,8 milliárd forintból épül fel, és energiahatékonysági szempontból a cégen belül is a legkorszerűbbnek számít majd.

Az IKEA eredményét tavaly a vasárnapi zárva tartás sem tudta csökkenteni. 2014-hez képest 14,6 százalékkal tudta növelni a bevételét a lakberendezési áruházlánc két magyarországi üzlete. Igaz, előző évben szintén 15 százalék körüli volt a növekedés, és 2016-ban is 10 százalék feletti árbevétel-emelkedésre számítanak – mondta el Marek Feltl, a társaság Magyarországért, Csehországért és Szlovákiáért felelős vezetője.

Nem pusztán a bevétel nőtt, de a vásárlók száma is: tavaly 2 százalékkal több, 4,72 millió vásárló fordult meg a budaörsi és a zuglói üzletekben.

A svéd IKEA-csoport a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, jelenleg összesen 328 áruházzal rendelkezik 28 országban és további több mint 40 áruház üzemel franchise rendszerben.