Jövőre legalább a krétát már önállóan vehetik meg az iskolák

Fotó: BELGA MAG / DAVID STOCKMAN

-

Még nem tudni pontosan, mikor, de jövőre kincstári kártyát kapnak az intézményvezetők, amellyel meghatározott szabályok szerint vásárolhatnak, derül ki az Emmi államtitkárának egy képviselői kérdésre adott válaszából.


"Minden intézmény tekintetében a felhasználást megelőzően előre ismert lesz a kiadásokra felhasználható költségvetési keret. Ennek egy részét kincstári kártya segítségével maga az intézményvezető használhatja fel, a vonatkozó szabályzatokban meghatározottak szerint, a kijelölt dologi előirányzatokra, így minden intézmény tudni fogja, hogy mekkora összeggel gazdálkodhat" - írta Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára Kész Zoltán független parlamenti képviselőnek.


A válaszból az is kiderül, hogy a kártyát valamikor 2016-ban vezetik be. Ezen kívül a Klik központja a jövőben irányító, ellenőrző és stratégiai szerepet lát majd el, míg a funkcionális, valamint a szakmai feladatok a megyeközponti tankerületekhez kerülnek. A szakmai tanügyi és igazgatási feladatok ellátása elsősorban a járási tankerületek feladata lesz.