Jövő héttől vetítik a Saul fiát az USA nagyközönségének

Forrás: Pathé

-

Jövő péntektől az amerikai nagyközönség is megtekintheti a Magyarország által Oscar-díjra jelölt Saul fia című filmet. Röhrig Géza, a film főszereplője az MTI-nek elmondta, hogy a jövő héttől két New York-i és két Los Angeles-i moziban kezdik el vetíteni, január közepétől pedig a művészmozi-hálózat mind az ötven államban bemutatja a filmet.


A Saul fia című magyar filmet szerdán egy washingtoni zártkörű vetítésen mutatták be, ahol bejelentették, hogy a filmet jövő héttől két New York-i és két Los Angeles-i moziban kezdik el vetíteni. Január közepétől pedig az amerikai nagyközönség szélesebb rétegeihez is eljuthat a film, mivel a forgalmazó művészmozi-hálózat mind az ötven államban bemutatja.

Megnyitó beszédében Szemerkényi Réka nagykövet egyebek között utalt arra, hogy a magyar kormány több alkalommal is elismerte Magyarországnak a holokausztban viselt felelősségét. Elmondta, hogy a kormány kötelezővé tette a holokausztoktatást a magyar középiskolákban és a vészkorszak emlékéve alkalmából programot indított a zsidó temetők és a zsinagógák helyreállítására.