Jövő héten benyújtják a terrorellenes törvényjavaslatot

-

Kontrát államtitkár szerint elhárultak az elvi akadályok.


Gyakorlatilag elhárultak az elvi akadályok a kormány terrorellenes akciótervének elfogadása elől - mondta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára, a csomagról tartott keddi ötpárti egyeztetés után.

Kontrát közölte: szerdán még egy szakmai, szakértői szintű egyeztetés van hátra, ezt követően várhatóan jövő héten nyújtja be a kormány a törvényjavaslatot, amit az április 25-i héten kezdhet tárgyalni az Országgyűlés.

Az államtitkár beszámolója szerint a Büntetőtörvénykönyv módosítása ügyében, a gyülekezési joggal kapcsolatban és a védelmi beszerzések terén is elfogadták ellenzéki javaslatokat, aggályokat.


Az LMP szerint Pintér Sándor belügyminiszter a lényegi pontokon elfogadta a Belügyminisztérium (BM) terrorellenes javaslatcsomagjával kapcsolatos kifogásokat.

Schiffer András, a párt frakcióvezetője a kedd délelőtt a BM-ben tartott ötpárti egyeztetés utáni sajtótájékoztatóján pozitívumként értékelte, hogy az LMP több javaslata bekerült a terrorellenes csomagba.

Ezeken felül a legtöbb passzusnál a szükségesség, arányosság elvét kérték számon - jegyezte meg Schiffer, hozzátéve: ha ezeket az elveket végigvezetik a BM törvényjavaslatán, akkor elfogadható lesz számukra.