Jót tettek a hőségriadók a magyar fürdőknek

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Nőtt a forgalom. Szép-kártyával 3,2 milliárdot fizettek a magyarok.


Nőtt a magyarországi fürdők forgalma az első fél évben: átlagosan 2-4 százalékkal jegyeztek eddig több vendéget, mint a tavalyi év azonos időszakában. A várakozások szerint a nyáron tovább bővül a hazai gyógyturizmus – írja a Magyar Idők. Az üzemeltetők arra számítanak, a nyári főszezonban ennél is nagyobb növekedés lesz a látogatottságban, ami becslések szerint árbevételeik háromszázalékos emelkedését eredményezi majd.

“Az előző év nyarának átlag feletti hőmérséklete és az öt hőségriadó a hazai fürdőkben rég nem látott vendégforgalmat eredményezett, melynek során a fürdők jelentős része kapacitásának felső határát súrolta. Szövetségünk tagjai tavaly nyáron közel 20 százalékos bevétel- és 11 százalékos fürdővendégszám-növekedést mértek 2014 hasonló időszakához képest” – mondta Juhász Szabolcs, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

Továbbra is népszerű a Széchenyi-pihenőkártya (Szép-kártya) a magyarországi fürdőkben. A kafetériaelem felhasználása már tavaly is 13,8 százalékkal bővült a fürdőszövetség által vizsgált 84 létesítményben, miközben meghaladta a 3,2 milliárd forintot a Szép-kártyával fizetett fürdőszolgáltatások összege.