Jorge Mendes már el is passzolta Mourinhót a Manchester Unitednak

-

A BBC még csak tárgyalásokról ír, egy spanyol lap viszont már állítja, hogy a portugál tréner három évre, 60 millió euróért írt alá.


A BBC brit közszolgálati médium online kiadásának „tudomása van róla”, hogy José Mourinho a Manchester Uniteddel folytat tárgyalásokat, hogy legkésőbb a nyáron átvegye a csalódást keltő idényt produkáló csapatot a holland Louis van Gaaltól.

Miközben a visszafogott angol lap csak idáig merészkedik, addig a spanyol El Confidental a Chelsea-től decemberben elküldött Mourinhóhoz közeli forrásból úgy értesült, hogy a United és az edző szinte már mindenben megállapodott egymással.


Jorge Mendes, az aranylabdás játékosügynök


A Mourinho ügyeit intéző Jorge Mendes londoni irodájában szövegezik a szerződést, ami három évre (2019. június 30-ig), évente 20 millió eurós fizetésért ültetné az Old Trafford hazai kispadjára a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, háromszoros angol bajnok edzőt.

A kevésbé megbízható brit Mirror már azt is tudni véli, hogy Mourinho még egy Mendes-embert hozna magával, mégpedig az Atlético Madrid olasz sportigazgatóját, Andrea Bertát. Az állítólagos megegyezés egyik sarokköve, hogy Mourinho szabad kezet kap a keret összeállításában, és az eddig az átigazolásokat felügyelő Ed Woodward kiszáll erről a területről.

A Mirror már annyira elmerült a részletekben, hogy olyan dolgokról is elmélkednek, mint az edzői stáb összetétele, az új keret kialakítása és a MU majdani játékstílusa. Ami az előzőt illeti: Mourinho az előző négy állomáshelyén ugyanazzal a portugál stábbal dolgozott (Rui Faria, Silvino Louro, Jose Morais és Carlos Lalin), viszont, ha ők jönnek, akkor mi lesz a klubot lassan 30 éves szolgáló, rekorder, ikon, és négy meccs erejéig már vezetőedzőként is dolgozó Ryan Giggsszel? Lehet, hogy Mourinho megtartja, ahogy tette azt a Real Madridnál Aitor Karankával, akit utána arra használt, hogy beültette önmaga helyett a kellemetlennek ígérkező sajtótájékoztatókra. Valami azt súgja, hogy Giggsszel ezt aligha tehetné meg…


A következő szezon slágere


Ami a játékosokat illeti, a Daily Mail információi szerint Mourinho eladatná Juan Matát és Marouane Fellainit, a kiszemeltek listáján pedig a Sevilla argentin támadója, Ever Benega áll egyelőre.

Nagyszerű érzés, hogy tudjuk, Pep Guardiola már aláírt a Manchester Cityhez; csodálatos lenne újra egy bajnokságban, ráadásul azonos városban látni őt és Mourinhót.