Jönnek, látnak, győznek, eltűnnek – Trash Talk

Fotó: Getty Images / Stephen Dunn

HÁTTÉR

Ma éjjel kezdődött az NHL rájátszása, vasárnap pedig az NBA-ben is rajtol a playoff. Míg a hokisoknál akár 10-12 csapatnak is lehet esélye a végső győzelemre, addig a kosarasok esetében egyértelmű, hogy melyik három együttesnek van sansza a bajnoki cím megszerzésére.


TRASH TALK

Sport1 HD / csütörtök 18:30 / Dávid, Szaniszló, Szuper, Tőrös

Az NHL-ben olyannyira átrendeződtek tavaly óta az erőviszonyok, hogy a bajnok Los Angeles Kings be sem jutott az idei rájátszásba, így biztosan új győztest avatnak majd. Az elmúlt három év mindegyikében legalább főcsoportdöntőig jutó Kings bukásának több oka lehetséges: a rengeteg lejátszott mérkőzés, a kiégés, a hosszabbítással és rávezetéssel eldőlt mérkőzéseken elhullajtott rengeteg pont.

Az NBA bajnoka, a San Antonio ezzel szemben az egyik a három egyértelmű esélyesből, és azt csak nagyon nehezen lehet elképzelni, hogy olyasmi történjen, mint 2011-ben, amikor a Dirk Nowitzki vezérelte Dallas Mavericks győzött. Akkor a Mavs ugyan 3. helyen végzett Nyugaton, mégsem sokan gondolták, hogy bajnok lehet belőlük. A Mavs akkor a frissiben Miamiba igazolt LeBron Jamest és társait verte a döntőben, és azóta sem kerültek a bajnoki cím környékére.A Trash Talk e heti vendégei megbeszélik, hogy:

  • Mi várható az idei NHL- és NBA-rájátszásban?

  • Születhetnek-e idén pünkösdi királyok?

  • Mi volt az oka a Kings összeomlásának?

  • Melyek voltak a történelem leghíresebb szétesései és egyszeri remeklései?

Lájkolj minket a Facebookon!