Jön az igazi tél: hózápor és mínusz 10 fok

Fotó: MTI / Varga György

-

Végül csak utolért minket a tél, a következő napokban jelentősen csökken a hőmérséklet – írja előrejelzésében a köpönyeg.hu.


Péntek

A nap első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék: északkeleten hó, máshol eső, havas eső. Az Északi-középhegység térségében 5-12 cm-es, megmaradó hótakaró alakulhat ki – itt havas, latyakos utakra kell számítani. Délután nyugat felől csökken a felhőzet, már egyre inkább csak a Tiszántúlon fordul elő kevés havas eső, hózápor. Reggel 0, délután +3 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. Hidegfronti hatás kezdődik.


Szombat

A nap nagy részében gyengén felhős, napos és igen szeles idő várható. Délután aztán megnövekedhet a felhőzet, és hószállingózás, hózápor bárhol kialakulhat. Reggel már mindenhol fagyni fog, és délután is csupán fagypont körül alakul a hőmérséklet.


Vasárnap

Változóan felhős idő lesz, délkelet felé haladva egyre több felhővel. Utóbbi tájakon kisebb hószállingózás is előfordul. Továbbra is erős lesz a légmozgás, mellyel további, igen hideg levegő zúdul be hazánk térségébe. Reggel -10 és -5, délután -5 és 0 fok közötti értékeket mérhetünk.


Hétfő

Ragyogóan napos, de fagyos időre van kilátás. Néhol -10 fok alá süllyed reggelre a hőmérséklet. Délután -7 és -1 fok lesz.


Keddtől

Tartósan fagyos, igazi januári idő ígérkezik, nagy eséllyel befagynak az állóvizeink.