Jön az eső

Fotó: MTI/Kallos Bea / MTI/Kallos Bea

-

Egyre hűvösebb lesz, és egyre többször lesz szükség az esernyőre – figyelmeztet a Köpönyeg.hu.


Hétfőn napközben nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet. Hajnalban és reggel még a Dunántúlon és a középső tájakon, napközben már egyre inkább csak keleten alakul ki újabb eső, záporeső. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet reggel 11, délután 21 fok körül alakul.


Kedden napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de szűrt napsütés még mindenhol lehet. Késő délutántól nyugaton már előfordulhat eső, zápor. A déli szél néha megélénkülhet. Reggel 7 és 12, délután 18 és 23 fok között alakulhat a hőmérséklet.


A hét közepén erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délnyugaton többfelé, máshol csak szórványosan várható eső, záporeső. Csütörtökön egyre inkább megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke általában 15 és 20 fok között várható, de szerdán keleten még mérhetünk 20 fok feletti értékeket.


Pénteken borongós idő lesz gyakran változó felhőzettel és erős északnyugati széllel. A hőmérsékletben még nem lesz komoly változás: 17-19 fok körüli maximumok lehetnek. Hétvégén többnyire felhős idő valószínű élénk északkeleti széllel. Kisebb eső inkább csak délen fordul elő. Gyengül a nappali felmelegedés, délutánonként már csak 10-15 fok között alakulhat a hőmérséklet.