Jön a jó idő

Fotó: MTI / Kálmándy Ferenc

-

Vasárnap már 20 fok is lehet, ha az ember jó helyen lakik.


Szombat reggel a Tiszántúlon, a Kisalföldön és a Duna-Tisza-közének déli részén számíthatunk sűrű ködfoltokra, de máshol is párás lesz a levegő – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. Napközben a köd lassan megszűnik, de északnyugat felől felhők sodródnak Magyarország fölé, de eső nem várható. A gyengén fagyos reggel után délutánra 9 és 16 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap a keleti, északkeleti országrészben tartósan megmaradhat a köd, máshol változóan felhős időre van kilátás. Erősödik a nappali felmelegedés: 15 és 20 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de a borús északkeleten csak 10 fok körüli értékeket mérhetünk. A nyugati szél többfelé megélénkül.

Hétfő reggel párás, foltokban ködös lesz a levegő. Napközben felhősödés valószínű, de eső még nem várható. 17 fok körüli tavaszias enyheség lesz, csak a párás tájakon lehet hűvösebb.

Kedden átmenetileg erősen felhős lesz az ég, és kisebb zápor is előfordulhat. Élénk, néhol erős lesz a nyugati szél. Marad a sokéves átlagnál több fokkal enyhébb idő.

Szerdától fokozatosan gyengül a nappali felmelegedés és egyre nagyobb területen válhat párássá a levegő, néhol egész napos köd is lehet. November 20-a környékén erős lehűlés jelei mutatkoznak.