Jön a hét, amikor csontrepesztő hideg lesz

Fotó: MTI / Komka Péter

-

Mínusz tíz foknál is hidegebb lesz. Öltözzön jó melegen, ha utcára megy!


Szombaton változóan felhős lesz az ég, de napsütés mindenhol várható. Elszórtan – főleg északnyugaton és északkeleten – várható kisebb hószállingózás, hózápor. Az északi, északnyugati szél erős lesz. Reggel általában -5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de az északkeleti, havas tájakon -10 fok körüli fagy is lehet. Délután kevéssel fagypont feletti értékeket mérhetünk – jelzi előre a köpönyeg.hu.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég. Hószállingózás bárhol előfordulhat. Az északi, északkeleti szél továbbra is többfelé lesz erős, néhol viharos. Erős lehűlés várható, már délután is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.

Hétfőn reggel kemény fagy valószínű. A nap első felében még borongós, szeles lesz az idő, majd déltől kisüt a nap, és a légmozgás is mérséklődik. Reggel -12 és -5, délután -6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet. Friss, tiszta, de fagyos idő lehet.

Kedden a nap első felében sok napsütés várható, majd délutántól erős felhősödés kezdődik, estétől hószállingózás is előfordul. Egész napos fagy valószínű.

Szerdán több helyen lesz erősen felhős az ég, és kisebb havazás, hószállingózás is kialakulhat. Reggel -7, délután -3 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.