Jön a Facebook-műhold

Fotó: AFP / JIM WATSON

-

Mark Zuckerberg Fekete-Afrikában akar mobilinternet-hozzáférést.


A Facebook a francia Eutelsat Communications műholdas szolgáltató közreműködésével bővítené ki a szubszaharai Afrikára elsősorban a mobilinternet-kapcsolatot. Az AMOS-6 nevű műholdat már építik, és a tervek szerint 2016-ban bocsátanák fel a világűrbe – közölte a két cég.

„A mindentől messze eső területeken élő emberek elérése gyakran nehéz a hagyományos hálózati kapcsolatok alacsony hatékonysága miatt, ezért új technológiákat kell feltalálnunk” – írta Mark Zuckerberg egy Facebook bejegyzésében.

Az internetkapcsolattal rendelkező emberek számának növekedése az utóbbi időben lassult, a világ teljes lakossága felének pedig továbbra sincs hozzáférése a világhálóhoz – közölte a szélessávú internet világszintű hozzáférését támogató ENSZ-bizottság a múlt hónapban.

A világ legismertebb közösségi oldalának csaknem húszmillió felhasználója van a két fő afrikai piacán, Kenyában és Nigériában. A Facebook statisztikái szerint a felhasználók többsége leggyakrabban a mobileszközeit használja profiljai eléréséhez.