Jómódúnak ismerték a férfit, aki vonattal vágatta le a lábait

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

A házát ipari kamerák figyelik, a családja jól élt, a helyiekkel nem nagyon tartotta a kapcsolatot. Nyírkátán érdeklődtünk, ki lehet Cs. Sándor, aki Nyírcsászáron a sínre feküdt, hogy – a rendőrség gyanúja szerint – 1 milliárd forintot keressen biztosítási csalással.


Tavaly július 30-án szenvedett balesetet Cs. Sándor, a vonat mindkét lábát levágta. A Budapesti Rendőr-főkapitányság gyanúja szerint a férfi szándékosan tette mindezt, azért, hogy közel egymilliárd forinthoz jusson a hónapokkal korábban kötött biztosításaival.

Több, Nyírkátán élő helybélivel sikerült beszélnünk a férfiról. Azt mondták, jómódú családról van szó, két autójuk van, a házuk, portájuk teljesen rendben, még kamerák is figyelik az utcát. A házat megnéztük volna Google Mapsen, de homályosítással ki van takarva. Annyi látszik, hogy az utcaképből kimagaslik az emeletes épület. A családi ház éppen a polgármesteri hivatallal szemben áll. Azt is sikerült megtudnunk, hogy a férfinak van egy 20 év körüli lánya, és talán egy kisebb gyermeke is, de ebben nem voltak biztosak a faluban.

A faluban egyébként nem igazán ismerik, nem gyakran látják, pedig úgy tudják, tősgyökeres nyírkátai. Az biztos, hogy nem Nyírkátán dolgozik sem ő, sem a felesége, azt pedig megint csak nem tudják, hogy mi a foglalkozásuk. Reggel elmennek, este érkeznek, a helyiekkel nem tartanak kapcsolatot.


Cs. háza homályban marad


Ma hallották

Forrásunk néhány hete látta a férfit a polgármesteri hivatalban. A településen tudtak a vonatbalesetéről, a történet biztosítási csalásról szóló részét viszont csak a hírekben hallották. A falusiak azt mondták, Nyírkátán nem volt téma a baleset.

A polgármesteri hivatalban eredménytelenül érdeklődtünk Cs. Sándor felől.

Cs. Sándor a rendőrség közlése szerint 2013 novembere és 2014 februárja kötött szerződéseket több biztosítóval, majd 2014. július 30-án a nyírcsászári vasútállomáson szándékosan bemászott egy mozgó vonatszerelvény utolsó vagonjának utolsó tengelye elé. A szerelvény átment a lábán. Mentőhelikopterrel kórházba szállították, majd mindkét lábát amputálták. A napokban gyanúsítottként hallgatták ki, csalás miatt nyomoznak ellene.