Jól kiszúr az időjárás a húsvétozókkal és az iskolásokkal is

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

A köpönyeg.hu hétnapos előrejelzésében mindössze egyszer fordul elő a napsütés szó, akkor is a kevéssé biztató „némi” jelzővel. Fázós lesz a húsvét, a húsvéti szünet maradék ideje. De örökre nem marad ilyen vacak az idő, jövő szombattól „határozott” felmelegedés jön!


Szombat

A délelőtti derengőbb időt napközben felhősödés követi. Eleinte elszórtan lehet zápor, jégdara-zápor, majd estétől DNy felől esők fordulnak elő. A gyenge szél napközben ÉK felől megélénkül. Reggel gyengén fagyni fog, délután 9 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk.

Húsvét vasárnap

Erősen felhős lesz az ég, emellett némi napsütés is várható. Főleg délen és a középső tájakon lehet elszórt eső, zápor. Az ÉK-i szél egyre többfelé megerősödik. 11 fok körül alakul a csúcsérték.

Húsvét hétfő

Borongós idő lesz, a nyugati tájakon csak elvétve, keleten szórványosan záporokkal. A hegyekben hózáporok is kialakulnak. Az É-i, ÉK-i szél többfelé megerősödik.

Keddtől péntekig

Gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé, több alkalommal fordulhat elő eső, záporeső. A hegyekben továbbra is előfordulhat hózápor. Az északi szél erős, néhol viharos lesz.

Szombattól

Határozott felmelegedés kezdődhet!