Jól jött a tbiliszi árvíz a pingvinnek, még a városból is megszökött

Fotó: AFP / PATRIK STOLLARZ

-

A nap hőse egyértelműen az az afrikai pingvin, amelyik okosan kihasználva a rendkívüli áradást Tbilisziben, egészen az azerbajdzsáni határig úszott le. Hatvan kilométerre a grúz fővárostól találták meg az állatot.


Szerdán találták meg azt a pingvint Grúzia-Azerbajdzsán határán, amelyik a tbiliszi áradás miatt, sok más állattal együtt, kiszabadult a grúz főváros állatkertjéből. A pingvin az árral a Kura nevű folyóba jutott, amelyen leúszva 60 kilométert tett meg Tbiliszitől délre. Végül a határon álló Vörös hídnál találták még, és az rt.com információi szerint visszaszállítják az állatot a grúz fővárosba.


A pingvin tavaly érkezett társaival az állatkertbe


Több halálos áldozata van a Grúziában pusztító áradásnak. 12 ember vesztette az életét, és miután a víz alá került állatkertből kiszabadultak az állatok, egy fehér tigris az utcán tépett szét egy férfit. Korábbi jelentések szerint további veszélyes állatok is szabadon mászkáltak a városban, krokodilról és vízilóról szóltak hírek.

Az állatok nagy részét azóta lelőtték, ami ellen állatvédő szervezetek tiltakoztak, szerintük ugyanis nem mindegyik állat volt veszélyes az emberre.

Tbiliszi új állatkertet fog építeni.