Jól gondolja meg, ha most Szerbiába készül!

Fotó: MTI/MTVA / Donka Ferenc / MTI/MTVA / Donka Ferenc

-

A szabadságra induló vendégmunkások rohama miatt akár négy órát is kell várni a kilépésre Röszkénél. A rendőrség kerülőt ajánl.


Akár négy órát is kell várakozni a kilépésre a röszkei autópálya-határátkelőnél a Nyugat-Európából szabadságra induló vendégmunkások rohama miatt – írja a rendőrség honlapja. Már szombaton reggel jelentős torlódás alakult ki, és a folyamatos utánpótlás miatt a várakozási idő továbbra sem csökken, ezért a rendőrök napnyugtáig szakaszosan a Bács-Kiskun megyei Tompa felé terelik a forgalmat.

Vasárnap is egész nap erős forgalom várható Röszkénél, és nemcsak a kilépő-, hanem a belépőoldalon is. A rendőrség azt javasolja az európai uniós és a szerb állampolgároknak, hogy a kisebb átkelők (Ásotthalom, Tiszasziget, Bácsalmás) felé kerüljenek. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Hercegszántó és Tompa 24 órában elérhető, azonban utóbbinál napközben szintén várakozás alakulhat ki.

Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak! – ajánlja a rendőrség. Az aktuális várakozási idő elérhető a rendőrség honlapján, illetve a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletén is érdeklődhetnek, a 06 30 466 1026 számon.